Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Круглий стіл «Пілотне запровадження моделі оцінювання якості правосуддя та роботи суду «Контрольний перелік»

20 червня 2018, 09:00

                                             

      20 червня 2018 року у місті Києві( готель «Русь», зала «Венеція»,  вул.Госпітальна,4)  громадська організація «Інститут судового менеджменту» проведе  Круглий стіл «Пілотне запровадження моделі оцінювання якості правосуддя та роботи суду «Контрольний перелік» .

Мета заходу – презентувати результати оцінювання пілотних судів на основі моделі «КОНТРОЛЬНИЙ ПЕРЕЛІК СПРИЯННЯ ЯКОСТІ ПРАВОСУДДЯ ТА РОБОТИ СУДІВ» Європейської комісії з питань ефективності правосуддя (CEPEJ)», яке здійснювалося за підтримки Програми USAID «Новее правосуддя» в рамках проекту «Запровадження інноваційної моделі  оцінювання роботи судової системи «Контрольний перелік».

 «Контрольний перелік з підвищення якості правосуддя та роботи судів» Європейської комісії з ефективності правосуддя (CEPEJ)» є інструментом самоаналізу, що дозволяє головам судів, суддям, судовим адміністраторам, очільникам судової системи здійснювати їх функції з огляду на потреби в покращенні якості судових послуг. 

Основне його завдання - сприяти правовим системам отримувати та аналізувати необхідну інформацію, що стосується якості правосуддя та роботи судів. Цей інструмент допомагає ефективно оцінити якість роботи як на рівні суду, так і на рівні регіону, чи навіть на рівні судової системи загалом.

Громадська організація «Інститут судового менеджменту» адаптувала європейську модель «Контрольний перелік з підвищення якості правосуддя та роботи судів» до реалій української судової системи та вперше в Україні та Європі  провела пілотне дослідження з використанням « Контрольного переліку» на двох рівнях – рівні суду та на рівні регіону. В об’єктиві дослідження, проведеного в березні 2018 року,  були суди та територіальні управління Державної судової адміністрації України з Львівської, Одеської, Хмельницької областей та міста Києва.

Під час заходу будуть представлені узагальнені результати дослідження, а також висновки та пропозиції щодо покращення якості функціонування судової системи України. За результатами їх обговорення учасники Круглого столу напрацюють низку рекомендацій щодо подальшого запровадження Контрольного переліку.

До участі у заході запрошені експерти, представники органів судової влади та судового самоврядування, громадських організацій та професійних асоціацій працівників судової системи.

Реєстрація для участі та висвітлення заходу за тел. 067-782-70-33 або за.ел.адресою: ngo.icm2016@gmail.com  (контакта особа – Наталія Чумак)