Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В м. Харкові відбудеться прес-конференція, присвячена презентації Щорічної доповіді Вищої ради правосуддя «Про стан забезпечення незалежності суддів в Україні»

20 квітня 2018, 09:30

 

20 квітня 2018 року, з 9:30 год. до 10.00 год., у м. Харкові відбудеться прес-конференція, присвячена презентації Щорічної доповіді Вищої ради правосуддя «Про стан забезпечення незалежності суддів в Україні».

Зазначену доповідь Вища рада правосуддя готує в співпраці з органами суддівського самоврядування, іншими органами та установами системи правосуддя, громадськими об’єднаннями з метою зміцнення незалежності суддів та авторитету правосуддя в Україні. Доповідь за 2017 рік – це офіційний документ, у якому вперше систематизовано та проаналізовано інформацію про стан забезпечення незалежності судової гілки державної влади в Україні.   

Щорічну доповідь Вищої ради правосуддя «Про стан забезпечення незалежності суддів в Україні у 2017 році» було презентовано в м. Києві 23 лютого 2018 року та в м. Чернівцях 13 квітня 2018 року. У продовження цих заходів регіональні презентації та обговорення Щорічної доповіді заплановано провести також в містах Харкові та Львові. Заходи організовано спільно Вищою радою правосуддя та проектом Ради Європи «Підтримка виконання Україною рішень Європейського суду з прав людини», який фінансується Фондом з прав людини. 

Участь у прес-конференції в м. Харкові візьмуть: Ігор Бенедисюк, Голова Вищої ради правосуддя, Вадим Беляневич, Заступник Голови Вищої ради правосуддя, Ліліт Данеґян, Голова Відділу з реформ сектору правосуддя Департаменту правосуддя та правового співробітництва Ради Європи, та Олена Литвиненко,  Заступник Голови Офісу Ради Європи в Україні.

У презентації Щорічної доповіді також братимуть участь Дануте Йочієне, суддя Конституційного Суду Литви й міжнародний експерт Ради Європи, та Андрій Бойко, Андрій Овсієнко, Лариса Швецовачлени Вищої ради правосуддя.

Місце проведення заходу − готель «Прем’єр Палац», пр. Незалежності, 2, м. Харків.

 

 

Прес-центр судової влади України