Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

17 червня 2015 року відбудеться церемонія вручення сертифікатів випускникам другого кола Програми з питань судового адміністрування

16 червня 2015, 14:09

 17 червня 2015 року в готелі «Президент» (Київ, вул. Госпітальна, 12, зала Європейська) відбудеться урочиста церемонія вручення сертифікатів випускникам другого кола інноваційної навчальної Програми з питань судового адміністрування (далі – Програма). Програма реалізується Державною судовою адміністрацією України у партнерстві з Національною школою суддів України за підтримки Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя» та участі Університету штату Мічиган (США) і спрямована на навчання керівників апаратів судів, їх заступників та працівників Державної судової адміністрації України сучасним методам управління судами.

Початок церемонії вручення сертифікатів о 9:30 (реєстрація учасників з 9:00 до 9:30). Після урочистої церемонії вручення сертифікатів, об 11:15 в залі Київ відбудеться прес-брифінг.

Інформація для журналістів та представників ЗМІ - для висвітлення заходу та участі в прес-брифінгу потрібна реєстрація. Будь ласка, звертайтесь до менеджера із зв’язків з громадськістю Проекту USAID «Справедливе правосуддя» Олени Колесніченко за телефонами (044) 581-3303, (050) 469-3946 або електронною поштоюokolesnichenko@fair.org.uaдо 16 червня 2015 року. Реєстрація обов’язкова. 

В урочистій церемонії візьмуть участь Валентина Сімоненко, Голова Ради суддів України, суддя Верховного Суду України; Зеновій Холоднюк, Голова Державної судової адміністрації України; Анатолій Костенко, Проректор з підготовки кадрів для судових органівНаціональної школи суддів України; Джефрі Мейерс, заступник Директора Відділу сприяння розвитку демократії та врядування регіональної місії Агентства США з міжнародного розвитку в Україні, Молдові, Білорусі та Кіпру; Девід Вон, Керівник Проекту USAID «Справедливе правосуддя», та Морін Коннер, Директор Програми з питань судового адміністрування Університету штату Мічиган. До участі в церемонії запрошені голови судів, працівники яких пройшли навчання за Програмою або були викладачами, викладачі Програми, а також працівники Державної судової адміністрації України, Національної школи суддів України, представники Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Проекту USAID «Справедливе правосуддя».

Слухачами другого кола Програми стали 40 учасників, відібраних на конкурсній основі з числа керівників апаратів судів загальної юрисдикції, їх заступників та працівників Державної судової адміністрації України. Програма ґрунтується на сертифікаційній програмі судового адміністрування Університету штату Мічиган. Викладачі Університету штату Мічиган спільно з українськими викладачами адаптували навчальні матеріали до українського контексту, і в 2013 році Програма була успішно впроваджена вперше. В березні та квітні 2015 року, в рамках другого кола, було проведено двотижневе навчання в Києві за дев’ятьма курсами, серед яких лідерство, цілі та обов’язки судів, бачення й стратегічне планування, зв’язки судів з громадськістю та ін. Слухачі, які успішно пройшли навчання та підготували підсумкові проекти, отримають сертифікати Університету штату Мічиган та Національної школи суддів України. Набутий досвід з розробки та впровадження Програми стане основою для запровадження програм з підвищення кваліфікації судових адміністраторів та академічних програм в українських університетах на загальнонаціональному рівні.

Прес-центр судової влади