Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Член Венеційської комісії від України (2007-2013 рр.) Марина Ставнійчук висловилась щодо нового бачення судової реформи, яку презентував Міхеїл Саакашвілі

29 липня 2020, 10:00

Член Європейської комісії «За демократію через право» (Венеційська комісія) від України (2007-2013 рр.), заслужений юрист України, кандидат юридичних наук Марина Ставнійчук прокоментувала концепцію судової реформи, яку презентував 28 липня 2020 року Міхеїл Саакашвілі.

 

Дореформувалися до ручки.
Послухала і подивилася Саакашвілі.
Багатоходовка по насадженню нам іншої системи права-англосаксонської. Це квінтесенція!
І крім того, йдеться про встановлення монопольного контролю за суддями та судами в Україні. Від фінансування до притягнення до відповідальності - все в одних руках, в монополії!
Разом з тим, він, безперечно, маючи досвід, все ж розуміючи проблеми загалом, чітко грає на больових точках.
Я усі ці роки писала про проблеми КСУ. Заполітизованість і боязнь, не додержання строків розгляду справ, бажання догодити тій чи іншій владі, відсутність розуміння базових речей у праві, його верховенстві... Догралися!
Вони таки почнуть розправлятися з важливою конституційною інституцією через недогляд сьогоднішніх і попередніх суддів КСУ. Привід же є. А наслідки ніхто не аналізує. З власного досвіду роботи у якості експерта від Венеційської комісії у Киргизії скажу, це ні до чого доброго не приведе. Просто знищиться конституційна юстиція! Цього допустити не можна.
Як і не можна допустити знищення адміністративної юстиції в Украіні! Знову, вкотре і вкотре закликаю суддів і фахове середовище до серйозного осмислення усього, що відбувається, переосмислення власної діяльності кожного і усієі системи разом.
Дуже відповідальний момент! Дуже! Не розуміти цього, це значить не розуміти нічого у власній державі!
Віддати її на поталу іноземним гідбридним загарбникам під гарними лозунгами і обгортками. Вони почали, вони послідовні. Мають завершити згортання проекту Україна.
Не дамо! Це останній шанс!


Джерело: особиста сторінка Марини Ставнійчук у соціальній мережі Facebook