Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Презентація діяльності Громадського центру правосуддя та Центру професійного розвитку

25 вересня 2020, 12:32

24 вересня 2020 року відбулась презентація Центру професійного розвитку при Чернігівському апеляційному суді та Громадського центру правосуддя на Чернігівщині. Захід проведений Чернігівським апеляційним судом спільно з Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини та Територіальним управлінням ДСА в Чернігівській області.

В презентації взяли участь судді Чернігівського апеляційного суду, районних судів, їх помічники та керівники апаратів судів.

Голова Чернігівського апеляційного суду Геннадій Салай нагадав історію Центру підвищення кваліфікації, який існував раніше в суді, та повідомив, що тепер Центр «перезавантажено» під новою назвою та з новим диханням.

Центр професійного розвитку (ЦПР) має на меті сприяння професійному розвитку юридичної спільноти судів області, удосконалення робочих процесів в судах та планує здійснювати свою діяльність задля підвищення довіри суспільства до судової влади та підвищення рівня правової культури громадян.  

Під час презентації було наголошено, що Громадський центр правосуддя на Чернігівщині стане просторовим майданчиком, де представники судової влади, органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та громадськість об’єднають свої зусилля та ресурси для вирішення актуальних правових проблем. Наразі його діяльність зосереджена в Ічнянському районному суді, де триває робота з кількох напрямків. 

Присутні на заході також обговорили перспективи розвитку обох Центрів та плани роботи на найближчі роки, можливість поширення діяльності Громадського центру правосуддя на інші суди регіону. Окремо обговорили питання, які зараз стоять перед судами, та необхідність проведення навчання не лише для суддів, а й помічників суддів та керівників апарату за певними напрямками.

Презентація Центру професійного розвитку тут.

 

Чернігівський апеляційний суд