Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ексголові Кіровоградської ОДА продовжили обов’язки

25 вересня 2020, 12:34

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання прокурора САП та продовжив строк дії процесуальних обов’язків колишньому голові Кіровоградської ОДА до 21 жовтня 2020 року.

Підозрюваний надалі зобов’язаний: прибувати до слідчого, в провадженні якого перебуватиме кримінальне провадження, прокурора та суду за кожною вимогою; не відлучатися із Києва та Київської області без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора та суд про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування із зазначеними в ухвалі особами, крім своїх захисників, слідчих, детективів, прокурорів, слідчого судді, суду.

Пізніше слідчий суддя Вищого антикорупційного суду відмовив у зміні запобіжного заходу колишньому голові Кіровоградської ОДА. Із клопотанням про зміну запобіжного заходу до суду звертався захисник ексчиновника.

У червні 2020 року правоохоронні органи затримали на одержанні неправомірної вигоди двох посадовців Кіровоградської ОДА. За версією слідства, вказані особи за 1,8 млн грн пообіцяли керівнику органу державної влади не перешкоджати його службовій діяльності. Суму неправомірної вигоди підозрювані отримували частинами. Так, перша частина неправомірної вигоди склала 100 000 гривень, а вже під час отримання другої частини у сумі 250 000 гривень правопорушників було затримано. Їхні діі кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 КК України.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Вищий антикорупційний суд