Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Довічне позбавлення волі: ухвалено вирок за жахливе вбивство співмешканки, її сина та знайомої сина

08 квітня 2020, 16:01

Суд присяжних, утворений при Малиновському районному суді міста Одеси у складі головуючого судді Передерко Д.П. ухвалив вирок громадянинові К., 1961 року народження, який обвинувачується у вчиненні умисного вбивства (частина перша статті 115 Кримінального кодексу України) та у вчиненні умисного вбивства двом особам, з метою приховати інший злочин (пункт перший, пункт дев’ятий частини другої статті 115 Кримінального кодексу України).

Суд присяжних призначив йому покарання за частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України у вигляді десяти років позбавлення волі; за пунктом першим, пунктом дев’ятим  частиною другою статті 115 Кримінального кодексу України у вигляді довічного позбавлення волі. Згідно з статтею 70 Кримінального кодексу України, за сукупністю злочинів, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, остаточно призначив громадянину К. покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Позовні вимоги громадянки М. (матері громадянки Д.) до громадянина К. про відшкодування матеріальної та моральної шкоди суд задовольнив частково та стягнув 9 012 гривень 71 копійку у якості компенсації за заподіяну матеріальну шкоду, 500 000 гривень у якості компенсації за заподіяну моральну шкоду. Позовні вимоги громадянки Д. (донька громадянки Н. та сестра громадянина О.) до громадянина К. про відшкодування моральної шкоди задовольнив частково та стягнув 800 000 гривень у якості компенсації за заподіяну моральну шкоду.

22.01.2013, в вечірній час, громадянин К. знаходився у будинку за місцем свого фактичного мешкання в місті Одесі, де в той час знаходилась його співмешканка громадянка Н., її син громадянин О. та знайома останнього громадянка Д.

Приблизно о 21 годині 20 хвилин 22.01.2013 між громадянином К. та громадянкою Н. виникла сварка на побутовому ґрунті. Як наслідок, громадянин К. взяв на горищі недобудованого гаражу раніше сховану ним гладкоствольну зброю 16-го калібру та набої до неї, споряджені шротом, повернувся до спальної кімнати будинку, підійшов до ліжка, де знаходилася у цей час його співмешканка, та здійснив один постріл. Жінка отримала вогнепальне дробове наскрізного пошкодження правого передпліччя.

Намагаючись втекти від нападника, жінка побігла до іншої кімнати будинку, де на той час знаходився її син громадянин О. зі своєю знайомою дівчиною громадянкою Д.

Нападник вистрелив друге. Жінка впала та вже не могла піднятися. З метою приховати скоєне вбивство, громадянин К. перезарядив зброю та здійснив низку пострілів у сина жінки та його подругу. Суд встановив, що смерть громадянки Н., громадянина О. та громадянки Д. настала від шоку та вогнепальних дробових поранень.

Після того, як громадянин К. впевнився в тому, що вони не подають ознак життя, чоловік, намагаючись уникнути відповідальності, зник з місця злочину, поїхавши до місця свого проживання у місто Житомир, де в подальшому був затриманий працівниками поліції.

За повідомленням прес-служби суду