Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Херсонського міського суду надійшло 33 адміністративних матеріали за порушення правил карантину

08 квітня 2020, 15:23

Херсонський міський суд повідомляє, що станом на 8 квітня 2020 року до суду надійшло 33 адміністративних матеріали, складених співробітниками поліції, за порушення правил карантину.

Так, відповідні протоколи про адміністративні правопорушення були складені стосовно осіб, які у більшості випадків, не припинили своєї торгівельної діяльності, зокрема у магазинах будівельних матеріалів та продажу кави.

3 квітня 2020 року суддею Херсонського міського суду було винесено постанову, якою притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу у сумі 17 000 грн. водія, який здійснював пасажирські перевезення з перевищенням встановленої на перевезення кількості пасажирів, а саме у кількості 11 пасажирів, чим вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ст.44-3 КУпАП.

Інші матеріали справ про адміністративні правопорушення, передбачені статтею 44-3 КУпАП, знаходяться в провадженні суду та призначені до розгляду.

Нагадуємо, що Законом України № 530-ІХ від 17 березня 2020 року «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» Кодекс України про адміністративні правопорушення України доповнено статтею 44-3 «Порушення правил щодо карантину людей», відповідно до якої порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб», іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами карається накладенням штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 000 – 34 000 гривень) і на посадових осіб - від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34 000 - 170 000 гривень).

За повідомленням прес-служби суду