Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС дослідив усі письмові матеріали, надані стороною обвинувачення, у справі екс-міністра інфраструктури

08 квітня 2020, 15:06

Сьогодні, 8 квітня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду завершила дослідження письмових доказів, наданих Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою, у кримінальному провадженні за обвинуваченням екс-міністра інфраструктури України. Усього їх було 29 томів.

Під час сьогоднішнього засідання судді також розпочали дослідження електронних носіїв, на яких, за словами сторони обвинувачення, розміщена інформація, скопійована із телефонів підозрюваного та його родичів.

Аби дослідити такі матеріали, необхідне спеціальне програмне забезпечення. Для цього на судове засідання запросили спеціаліста із Національного антикорупційного бюро.

Втім, через великі обсяги інформації та вичерпаний час, судовий розгляд справи, а відтак і подальше дослідження електронних носіїв, перенесли.

Наступне засідання у справі відбудеться 14 квітня о 10:00 за адресою: проспект Перемоги, 41.

Нагадаємо, колишнього міністра інфраструктури України обвинувачують у недостовірному декларуванні, за статтею 366-1 Кримінального кодексу України.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду