Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід підозрюваному в умисному вбивстві

08 квітня 2020, 14:23

7 квітня 2020 року Кілійський районний суд Одеської області відмовив у задоволенні клопотання слідчого СВ Кілійського ВП Ізмаїльського ВП ГУНП в Одеській області про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно громадянина А., підозрюваного у вчиненні умисного вбивства, та ухвалив застосувати більш м’який запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Громадянин А. підозрюється у тому, що 5 квітня 2020 року приблизно о 20 годині 20 хвилин він знаходився в приміщенні своєї кімнати в будинку, де на ґрунті побутового конфлікту з громадянином Б., який в той момент знаходився на подвір’ї будинку, діючи умисно та протиправно, усвідомлюючи настання суспільно небезпечних наслідків в результаті своїх дій, маючи намір на спричинення смерті іншій людині, умисно схопив одноствольну мисливську рушницю, через відчинене метало-пластикове вікно, з відстані 6-7 метрів здійснив один постріл в Громадянина Б., спричинивши останньому тілесні ушкодження у вигляді множинних дробових поранень внутрішніх органів, від яких потерпілий помер на місці.

Прокурор Ізмаїльської місцевої прокуратури Одеської області в судовому засіданні підтримав клопотання та просив його задовольнити.

Захисник підозрюваного просив обрати більш м’який запобіжний захід, а саме запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Вивчивши клопотання із долученими до нього додатками та заслухавши учасників розгляду клопотання, слідчим суддею встановлено, що доводи прокурора щодо ризиків зазначених в клопотанні є недостатніми для обрання стосовно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою через відсутність конкретних доказів про реальне існування таких ризиків та ухвалив обрати стосовно громадянина А. такий запобіжний захід як цілодобовий домашній арешт, який  забезпечить дотримання підозрюваним, процесуальних обов'язків під час досудового розслідування.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Одеського апеляційного суду протягом п'яти днів з дня її оголошення.

 

За повідомленням прес-служби суду