Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Для працівників Тростянецького районного суду проведено інструктаж з надання першої долікарської допомоги

31 січня 2020, 11:19

29 січня 2020 року для працівників апарату суду було проведено тренінг з надання першої домедичної допомоги. Захід відбувся за участю фельдшера з медицини невідкладних станів Тростянецького відділення Бершадської станції екстреної медичної допомоги Вінницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Мишинського Віталія Петровича.

Як зазначив Мишинський Віталій Петрович, який також в своєму здобутку має сертифікат інструктора BLS Єропейської ради реанімації, перша домедична допомога – це комплекс заходів, спрямованих на збереження життя та здоров’я потерпілого до прибуття кваліфікованої допомоги. ЇЇ ази варто знати всім, адже саме до приїзду медиків часто спливає дорогоцінний час, коли можна врятувати життя людини чи не допустити погіршення її стану. Тому працівникам суду, які щодня працюють з людьми, важливо не лише в теорії, а й на практиці навчитися надавати першу допомогу. Наприклад, оцінити стан людини, що втратила свідомість, зорієнтуватися з алгоритмом дій та надати ефективну допомогу, в тому числі, провести й серцево-легеневу реанімацію. 

Під час тренінгу учасники ознайомилися з загальними правилами надання першої допомоги, основними групами заходів, що її складають, отримали чіткий перелік дій у різних ситуаціях, де є постраждалі люди, а також здобули навички надання першої домедичної допомоги відповідно до сучасних європейських методичних рекомендацій.

В процесі проведення тренінгу працівники апарату суду мали змогу практично закріпити здобуті знання, якими щедро ділився тренер.

За повідомленням прес-служби суду