Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваного у посяганні на життя працівника правоохоронного органу взято під варту

05 листопада 2019, 12:34

5 листопада 2019 колегія суддів Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області в складі головуючого судді: Юрчака Л.Б., суддів Онушканича В.В., Якиміва Р.В. розглянула у відкритому судовому засіданні клопотання прокурора про обрання запобіжного заходу місцевому мешканцю, який обвинувачується у вчиненні хуліганства та посягання на життя працівника правоохоронного органу.

Прокурор обґрунтовував своє клопотання тим, що обвинувачений усвідомлюючи тяжкість та неминучість покарання за скоєний злочин може переховуватись від суду, вчиняти тиск на потерпілих, свідків, а інші більш м'які запобіжні заходи не забезпечать належну процесуальну поведінку обвинуваченого.

Потерпілий, його представник та представник потерпілого – юридичної особи ТзОВ «Телерадіокомпанія Калуш» підтримали клопотання прокурора.

Захисник обвинуваченого заперечила щодо обрання її підзахисному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з тих підстав, що прокурором не доведено наявність ризиків, передбачених статтею 177 КПК України, обвинувачений намірів ухилятися від суду не має, а за станом здоров’я не може перебувати у місцях позбавлення волі. Тому просить суд обрати йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний період доби. Обвинувачений підтримав позицію свого захисника.

За наслідками розгляду, клопотання прокурора було задоволено та обрано запобіжний захід обвинуваченому у вигляді тримання під вартою строком 60 днів. Також визначено розмір застави – 110 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що в грошовому виразі становить 211 310 гривень.

Фото - www.vikna.if.ua

 

За повідомленням прес-служби суду