Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрювані у заволодінні коштами пенсіонерів шляхом шахрайства, залишатимуться під вартою

31 жовтня 2019, 17:30

31 жовтня 2019 року трьом підозрюваним у шахрайстві продовжено строк тримання під вартою.

Двох чоловіків підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень за частинами другою, третьою статті 190 Кримінального кодексу України, одного – за частиною другою статті 190, частиною третьою статті 187 Кримінального кодексу України.

Троє чоловіків підозрюються в тому, що вступивши в злочинну змову з невстановленою особою, вирішили незаконно збагатитися. Між ними попередньо були розподілені ролі, згідно яких вводилися в оману громадяни з метою заволодіння їхніми коштами.

Видаючи себе за інших осіб, підозрювані телефонували людям похилого віку та повідомляли неправдиву інформацію про те, що хтось із близьких родичів потрапив в неприємну ситуацію та терміново потрібні кошти для вирішення надуманих проблем. Отримані в такий спосіб кошти розподілялись між учасниками злочину.

В ході розгляду справ слідчим і прокурором доведено, що ризики, які стали підставою для обрання та продовження чоловікам запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою, продовжують існувати, і інші більш м’які запобіжні заходи не можуть бути застосовані.

Ухвали можуть бути оскаржені в апеляційному порядку протягом п’яти днів.

Слідчий суддя Зарічного районного суду м. Сум Клімашевська І.В.

 

За повідомленням прес-служби суду