Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпочато розслідування за фактом викрадення з Комсомольського міського суду Полтавської області Державного Прапора України

28 жовтня 2019, 13:36

В ніч на 25 жовтня 2019 року зовнішня камера відеоспостереження зафіксувала як невідомі особи викрали Державний прапор України з ґанку Комсомольського міського суду Полтавської області.

Повідомлення про викрадення Державного прапору України направлено до ВП № 2 Кременчуцького ВП ГУ НП в Полтавській області задля встановлення осіб, які вчинили дане правопорушення, та притягнення їх, у подальшому, до відповідальності.

Відомості про вказане правопорушення внесено до ЄРДР.

Завдяки оперативній роботі працівників відділення поліції № 2 Кременчуцького ВП, особи зловмисників встановлені. Наразі проводиться досудове розслідування для встановлення мотивів вчинення правопорушення.

Питання про відповідальність вказаних осіб буде вирішуватись після направлення обвинувального акту до суду.

Шановні громадяни!

Нагадуємо, що згідно зі статтею 65 Конституції України шанування державних символів України є обов'язком громадян України.

Відповідно до частини першої статті 338 Кимінального кодексу України публічна наруга над Державним Прапором України, Державним Гербом України або Державним Гімном України карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців або позбавленням волі на строк до трьох років.

Під наругою розуміють грубе, образливе ставлення, зле висміювання, дії, спрямовані на приниження тих цінностей, до яких інші члени суспільства ставляться з повагою (наприклад, зривання прапора чи герба, їх знищення або пошкодження, використання не за призначенням, учинення на них непристойних написів або малюнків, спотворення тексту або музики гімну, поширення його тексту зі спотворенням змісту і значення, інші дії, в яких виявляється зневажливе ставлення особи до державних символів. Публічний характер дій означає, що вони можуть бути вчинені як відкрито, так і таємно, але за умови, що згодом стануть очевидними для невизначеного кола осіб. Місце вчинення злочину на кваліфікацію не впливає. Для кваліфікації не має значення, є публічна наруга над державними символами виявом негативного ставлення до самих цих символів чи до їх носія (держави).

За повідомленням прес-служби суду