Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП відмовила в задоволенні клопотання заступника Генпрокурора про тимчасове відсторонення судді Суворовського районного суду міста Одеси Шепітка І.Г. від здійснення правосуддя

20 серпня 2019, 21:49

Вища рада правосуддя 20 серпня 2019 року розглянула клопотання заступника Генерального прокурора Кізя Сергія Миколайовича про тимчасове відсторонення судді Суворовського районного суду міста Одеси Шепітка Івана Григоровича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

У розгляді зазначеного питання взяли участь представники Генеральної прокуратури – прокурори першого відділу управління організації та процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини спеціальної категорії Департаменту організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних Державному бюро розслідувань, нагляду за додержанням законів його оперативними підрозділами та підтримання публічного обвинувачення у відповідних провадженнях Генеральної прокуратури України Юлія Малашич та Вадим Каракай (на фото).

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Андрій Овсієнко поінформував, що у клопотанні зазначено, що суддя Іван Шепітко, діючи у своїх особистих інтересах, маючи на меті створення перешкод у роботі Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, а саме блокування проведення та/або продовження кваліфікаційного оцінювання суддів Комісією, перевищивши межі повноважень своєї юрисдикції, виніс завідомо неправосудну ухвалу у справі про часткове задоволення заяви позивача П. про вжиття заходів забезпечення позову, якою заборонив Козьякову С.Ю., Щотці С.О., Устименко В.Є., Макарчуку М.А., Заріцькій А.О., Мішину М.І., Тітову Ю.Г., Весельській Т.Ф. виконувати повноваження щодо кваліфікаційного оцінювання суддів до набрання рішенням у справі законної сили, фактично заблокував роботу більше половини складу ВККСУ з 27 травня 2019 року, усвідомлюючи, що ухвала про вжиття заходів забезпечення позову виконується негайно в порядку, встановленому для виконання судових рішень.

У клопотанні зазначено, що 2 серпня 2019 року заступником Генерального прокурора Кізем С.М. складено та вручено судді Суворовського районного суду м. Одеси Шепітку I.Г. письмове повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених статтею 351-2 (перешкоджання діяльності Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України), частиною другою статті 375 (постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) Кримінального кодексу України.

Вища рада правосуддя, дослідивши подання та долучені до нього копії матеріалів, ухвалила у задоволенні клопотання заступника Генерального прокурора Кізя Сергія Миколайовича про тимчасове відсторонення судді Суворовського районного суду міста Одеси Шепітка Івана Григоровича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності відмовити.

 

Прес-центр судової влади України