Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд розглянув кримінальне провадження стосовно жінки, яка шляхом обману отримала надлишкові соціальні виплати

16 серпня 2019, 15:06

В Татарбунарському районному суді на розгляді перебувало кримінальне провадження стосовно громадянки С., яка обвинувачувалась у наступному.

С. звернулась до управління соціального захисту населення Татарбунарської районної державної адміністрації для призначення їй державної соціальної допомоги як малозабезпеченій сім’ї та умисно внесла до декларації неповні відомості про доходи членів сім’ї, а саме, не вказала отримання нею пенсії в разі втрати годувальника. Внаслідок чого жінка з державного бюджету незаконно отримала надлишково нараховану державну соціальну допомогу на суму 2318 грн. 22 коп.

Дії С. кваліфіковано за частиною першою статті 190 Кримінального кодексу України, оскільки вона заволоділа чужим майном шляхом обману. Санкція статті передбачає максимальне покарання у виді обмеження волі на строк до трьох років.

Обвинувачена за місцем проживання зарекомендувала себе з позитивної сторони, скарг на її поведінку не надходило, на обліку у лікаря психіатра та лікаря нарколога не перебуває, раніше не судима.

Суд ухвалив закрити кримінальне провадження, а обвинувачену звільнити від кримінальної відповідальності у зв'язку з дійовим каяттям, оскільки вона вперше вчинила злочин, який відноситься до категорії злочинів невеликої тяжкості, щиро покаялася в скоєному, активно сприяла його розкриттю та відшкодувала майнову шкоду у повному розмірі.

Повний текст ухвали за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/Review/83486440

 

За повідомленням прес-служби суду