Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваному у вчиненні вбивства 65-річного рибалки обрано запобіжний захід

16 серпня 2019, 12:01

Ухвалою слідчого судді Інгулецького районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області від 15 серпня 2019 року обрано запобіжний захід чоловікові, 1976 року народження, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України, за ознаками умисного вбивства, тобто протиправного заподіяння смерті іншій людині.

Відповідно до матеріалів клопотання, 13 серпня 2019 року, на березі річки Інгулець, неподалік від вулиці Мотронівська (колишня Володарського) в Інгулецькому районі м. Кривого Рогу, між підозрюваним громадянином В. та громадянином С. відбулась сварка, в ході якої у громадянина В. виникло почуття особистої неприязні до громадянина С, та умисел на заподіяння смерті останньому за вказаних мотивів. Діючи, з метою заподіяння смерті, та з мотивів особистої неприязні, умисно завдав потерпілому удари в область голови, грудної клітки, живота та кінцівок, чим спричинив громадянинові С. тілесні ушкодження у вигляді множинних переломів ребер та закритої черепно-мозкової травми, від яких 65-річний чоловік помер на місці вчинення злочину.

Слідчим подано клопотання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Прокурор клопотання підтримав, та просив обрати громадянинові В. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів. Підозрюваний у судовому засіданні не заперечував у застосуванні відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Захисник підозрюваного погодився із думкою свого підзахисного.

Врахувавши те, що громадянин В. підозрюється у вчиненні особливо тяжкого злочину, за який законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 15 років, а також існування ризиків, що підозрюваний може виїхати за межі міста Кривого Рогу через те, що  ніде офіційно не працевлаштований,  постійного джерела доходів не має,  веде асоціальний спосіб життя, зловживає спиртними напоями,  неодружений, дітей не має, що свідчить саме про відсутність міцних соціальних зв'язків, слідчий суддя дійшов висновку про необхідність обрання щодо нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів - до 12 жовтня 2019 року, без визначення розміру застави.

Читайте також: У Кривому Розі поліція затримала чоловіка, підозрюваного у вбивстві рибалки

 

За повідомленням прес-служби суду