Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За вчинення чотирьох особливо тяжких злочинів суд присяжних призначив довічне ув`янення

14 серпня 2018, 17:43

На лаві підсудних у Жовтневому районному суді м. Кривого Рогу Дніпропетровської області опинився громадин Б., який обвинувачується у вчиненні одразу чотирьох особливо тяжких злочинів.

Розгляд даної кримінальної справи за клопотанням обвинуваченого Б. здійснювався у складі двох суддів та трьох присяжних у закритому судовому засіданні.

Представник державного обвинувачення вважав, що результатами судового розгляду було доведено винуватість  громадянина Б. у вчиненні злочинів за частиною четвертою статті 187 (розбій), частиною другою  статті 152(зґвалтування), частиною третьою статті 153(насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом), пунктами шостом, десятим статті 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України, які виразились у проникненні до житла потерпілої К., знерухомленні її, насильницькому задоволенні  з потерпілою К., проти її волі, своєї статевої пристрасті, як у формі природних статевих зносин так і неприроднім способом,  з подальшим умисним вбивством останньої, вчиненим з корисливих мотивів. За результатами судового розгляду прокурор просив суд призначити за вказані злочини обвинуваченому Б. найсуворіше покарання у виді довічного позбавлення волі з конфіскацією усього його майна.

Потерпілий К., який є братом вбитої громадянки К, також просив суд призначити найсуворіше покарання до обвинуваченого Б. у виді  довічного позбавлення волі з конфіскацією усього його майна.

Обвинувачений Б. свою вину у вчиненні вказаних злочинів заперечував та зазначив про свою непричетність до вказаних кримінальних правопорушень.

За результатами судового розгляду суд присяжних одноголосно прийшов до висновку про доведеність вини обвинуваченого Б. у вчиненні розбою, вчиненого особою, яка раніше вчинила розбій, поєднаного з проникненням у житло та заподіянням тяжких тілесних ушкоджень; зґвалтуванні, вчиненого повторно, особою яка раніше вчинила злочин передбачений статті 153 Кримінального кодексу України, що спричинило особливо тяжкі наслідки; задоволенні статевої пристрасті неприроднім способом із застосуванням фізичного насильства та погрози його застосування, вчиненого повторно, особою яка раніше вчинила злочин передбачений статті 153  Кримінального кодексу України;  вбивстві, з корисливих мотивів, поєднаного із зґвалтуванням та насильницьким задоволенням статевої пристрасті неприроднім способом та призначенні найсуворішого покарання обвинуваченому Б. у виді довічного позбавлення волі з конфіскацією усього його майна.

Вказаний вирок суду може бути оскаржений  учасниками судового провадження протягом тридцяти днів до Апеляційного суду Дніпропетровської області через Жовтневий районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області.

За повідомленням прес-служби суду