Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд застосував до особи, що підозрюється у наїзді на двох пішоходів, запобіжний захід у виді тримання під вартою

13 червня 2018, 17:00

13 червня 2018 року апеляційним судом Одеської області були розглянуті апеляційні скарги адвокатів, поданих на ухвалу слідчого судді Приморського районного суду м.Одеси від 05 червня 2018 року в інтересах Войтової Л.М., яка підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 286 ч.3 КК України.

Органами досудового розслідування Войтова Л.М. підозрюється  у тому, що вона 02 червня цього року, рухаючись за кермом автомобіля по вул. Тираспольске шоссе у м. Одесі, діючи з необережності, внаслідок порушення правил безпеки дорожнього руху допустила наїзд на двох пішоходів, які перетинали проїзну частину вказаної вулиці по нерегульованому пішохідному переходу. Від отриманих у даної дорожньо-транспортної події тілесних ушкоджень обидва пішохода померли.  

Відповідно до санкції ст. 286 ч.3 КК України, за вчинення даного злочину передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Ухвалою слідчого-судді Приморського районного суду м. Одеси до підозрюваної був застосований запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 57 днів, починаючи з 02 червня 2018 року, без визначення застави, як альтернативного запобіжного заходу.

Зазначена ухвала слідчого-судді місцевого суду була оскаржена захисниками підозрюваної з підстав її необґрунтованості та невідповідності висновків суду, викладених в ухвалі фактичним обставинам справи. В апеляційних скаргах захисники поставили питання про скасування ухвали та постановлення нової, якою застосувати до підозрюваної більш м’який запобіжний захід, не пов'язаний з триманням під вартою.

За результатами апеляційного розгляду ухвала слідчого судді Приморського районного суду м. Одеси від 05 червня 2018 року була  скасована та постановлена нова.

Відповідно до ухвали апеляційного суду, в зв’язку з наявністю обґрунтованої підозри, висунутої  Войтовій Л.М., та існування ризиків, які дають достатні підстави вважати, що вона може здійснити дії, спрямовані на перешкоджання кримінальному провадженню, до підозрюваної Войтової Л.М. був застосований запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави, як альтернативного запобіжного заходу.

Одночасно своєю ухвалою апеляційний суд, відповідно до норм кримінального процесуального кодексу України, визначив початок строку дії застосованого до підозрюваної запобіжного заходу з 05 червня 2018 року.

 

За повідомленням прес-служби суду