Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чемеровецький райсуд оштрафував підприємця зі Львівщини, обвинуваченого у ДТП

23 квітня 2018, 16:46

Визнати винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження) та призначити йому покарання у виді штрафу в розмірі 250 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 4250 гривень без позбавлення права керувати транспортними засобами. Такий вирок виніс Чемеровецький районний суд підприємцю зі Львівщини.

Згідно з вироком, ввечері 19 травня 2017 року він, будучи за кермом вантажівки з причепом, порушив правила дорожнього руху, втратив контроль за керуванням і у смт. Чемерівці виїхав на узбіччя, де автомобіль перекинувся. У результаті ДТП пасажир вантажівки отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості, що спричинили тривалий розлад здоров’я.

У судовому засіданні водій-підприємець своєї вини не визнав. Натомість пояснив, що із нетверезим потерпілим в дорозі в них виник конфлікт, той почав його шарпати, він втратив контроль за машиною, що і призвело до автопригоди.

Однак, заслухавши свідків та дослідивши докази, суд дійшов висновку, що чоловік винний у інкримінованих діяннях. Разом із тим: «Суд враховує, що Д. вперше притягується до кримінальної відповідальності, вчинив злочин невеликої тяжкості з необережності, позитивно характеризується, працює водієм (що є його єдиним джерелом доходу), відсутні обставини, які б обтяжували йому покарання, а тому суд вважає, що покарання йому слід обрати у виді штрафу в межах санкції ч. 1 ст. 286 КК України, без позбавленням права керувати транспортними засобами», – зазначає у вироку суд.

Вирок може бути оскаржений в Апеляційному суді Хмельницької області.

За повідомленням прес-служби суду