Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ВС провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні

28 березня 2024, 08:21

Велика Британія завжди була надійним партнером України, а зараз, в умовах повномасштабної війни, її військово-технічна допомога й підтримка розвитку нашої держави як демократичної та правової є неоціненними.

Про це зазначив Голова Верховного Суду Станіслав Кравченко під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Мартіном Гаррісом.

Очільник ВС висловив вдячність Великій Британії за підтримку та поінформував Посла про стан здійснення судочинства в Україні, акцентувавши на проблемних питаннях, серед яких – нестача кадрів у судовій системі та, як наслідок, надмірне навантаження на суддів, а також надходження нових категорій справ, пов’язаних із війною.

Крім того, Голова ВС окреслив коло пріоритетних завдань, що на сьогодні стоять перед судовою владою. Це насамперед оптимізація мережі судів шляхом її узгодження з адміністративно-територіальним устроєм держави, формування зрозумілої та послідовної судової практики, а також забезпечення повної відкритості діяльності судів і належного захисту прав інвесторів.

На переконання Мартіна Гарріса, потужна судова система – це важливий елемент захисту країни від агресора, тож, за словами Посла, Велика Британія готова налагоджувати конструктивну співпрацю з Україною, у тому числі, у сфері правосуддя. До того ж подальше впровадження судової реформи в Україні – це вкрай актуальне питання для британських інвесторів, які зацікавлені в активній участі в процесі повоєнної відбудови нашої держави.

Також Посол запевнив, що Велика Британія як ключовий партнер України буде й надалі підтримувати її на шляху розвитку як правової держави, що забезпечує дотримування найвищих стандартів і принципів демократії.

Верховний Суд