Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП вкотре ініціює розміщення консультативних висновків Ради щодо законопроєктів на сайті Парламенту

10 серпня 2021, 15:14

Оприлюднення консультативних висновків ВРП на вебсайті Парламенту забезпечить можливість ознайомлення більш широкого кола осіб із позицією суддівської спільноти, а також сприятиме покращенню діалогу між трьома гілками влади. Про це наголошено у листі Вищої ради правосуддя до Верховної Ради України з ініціативою щодо розміщення консультативних висновків щодо законопроєктів на офіційному вебсайті Парламенту.

Одним із повноважень Вищої ради правосуддя, передбачених чинним законодавством, є надання обов’язкових до розгляду консультативних висновків щодо законопроєктів з питань утворення, реорганізації чи ліквідації судів, судоустрою і статусу суддів.

Консультативні висновки Вищої ради правосуддя оприлюднюються на офіційному вебсайті Ради та надсилаються до Верховної Ради України для розгляду.

Незважаючи на неодноразові звернення до ВРУ, консультативні висновки Ради не розміщуються в електронних формах справ відповідних законопроєктів на офіційному вебсайті Верховної Ради України. Враховуючи викладене, Вища рада правосуддя повторно звернулася з цього приводу до Парламенту.

Зазначаємо, що протягом 2020 року Радою загалом затверджено 44 консультативних висновки щодо відповідних законопроєктів, з яких: підтримано – 7; підтримано за умови врахування наданих пропозицій або доопрацювання – 15; визнано такими, що підлягають доопрацюванню, – 4; не підтримано – 18.

Вища рада правосуддя