Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП вітає з Днем Незалежності України! (відео)

21 серпня 2020, 11:22

 

24 серпня 1991 року Верховна Рада, продовжуючи тисячолітню традицію державотворення, проголосила Україну незалежною демократичною державою.

Актом проголошувалося створення самостійної української держави, встановлювалося, що територія є неподільною і недоторканною, чинність на цій території мають виключно Конституція і закони України.

Незалежність Української держави є, була і буде найвищою цінністю для кожного свідомого громадянина. Без незалежного суду не може бути незалежної держави. Лише суд може гарантувати верховенство права.

Ціна, яку українці платять за свою незалежність, зобов'язує кожного з нас бути відповідальним і дієвим громадянином. Спільно утверджуючи українські принципи та інтереси, ми побудуємо країну нашої мрії, якою пишатимуться майбутні покоління.

Зичимо нашій землі миру і свободи, а нашому народу – мудрості, мужності, радісного майбутнього. Наснаги й завзяття всім нам. Незламної віри у перемогу. Честь і слава воїнам, які сьогодні боронять нашу землю, нашу свободу, нашу незалежність.

Зі Святом. Слава Україні!

Вища рада правосуддя