Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

27 квітня 2020 року ВРП розпочне розгляд матеріалів 467 кандидатів на посади суддів у режимі відеоконференцзв’язку

16 квітня 2020, 17:04

На сайті Вищої ради правосуддя оприлюднено проекти порядків денних засідань Вищої ради правосуддя на 27–29 квітня 2020 року.

27 квітня 2020 року Вища рада правосуддя розпочне розгляд матеріалів щодо внесення Президентові України подань про призначення суддів на посади до місцевих загальних судів.

З метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, Вища рада правосуддя вирішила проводити засідання у режимі відеоконференцій.

У режимі відеоконференцзв’язку ВРП планує розглянути 467 рекомендацій кандидатів на посади суддів з відборів 2012, 2013, 2017 років, які претендують на вакантні посади суддів місцевих загальних судів.

До проекту порядку денного кожного засідання Вищої ради правосуддя внесено матеріали стосовно 20 кандидатів на посади суддів, тобто загалом протягом трьох днів заплановано розгляд рекомендацій стосовно 60 кандидатів.

Кандидатам на посаду судді, які бажають взяти участь у засіданні ВРП в режимі відеоконференції, необхідно буде ознайомитись із порядками денними засідань Ради, оприлюдненими на сайті ВРП, знайти своє прізвище та протягом п’яти днів з дня оприлюднення проекту порядку денного подати відповідне клопотання.

Нагадаємо, що 9 квітня 2020 року Вища рада правосуддя затвердила зміни до свого Регламенту, згідно з якими засідання Ради та її Дисциплінарних палат (за винятком закритих) можуть відбуватися у режимі відеоконференції.

Пунктом 5.24 Регламенту визначено, що засідання Ради або Дисциплінарної палати можуть проводитися в режимі відеоконференції за наявності технічної можливості, за винятком закритих засідань. Рішення про проведення засідання Ради в режимі відеоконференції приймається Головою Ради (особою, що виконує його обов’язки) з власної ініціативи, за ініціативою члена (членів) Ради, за клопотанням учасника, поданим не пізніше ніж за п’ять днів до засідання.

Процедуру участі в судовому засіданні у режимі відеоконференції визначено Порядком роботи з технічними засобами відеоконференцзв’язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженим наказом Державної судової адміністрації України від 8 квітня 2020 року № 169.

Читайте нас у Telegram

Читайте нас у Facebook

Прес-центр судової влади України