Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВККСУ розпочинає добір членів Громадської ради міжнародних експертів

18 жовтня 2018, 17:23

18 та 19 жовтня 2018 року члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України в режимі скайп-конференції проведуть співбесіди з кандидатами на посади членів Громадської ради міжнародних експертів.

У співбесіді візьмуть участь 16 членів Комісії та кандидати, запропоновані міжнародними організаціями.

Рішення про обрання членів ГРМЕ буде ухвалено Комісією орієнтовно до кінця жовтня поточного року згідно з порядком та за критеріями, передбаченими статтею 9 Закону України «Про Вищий антикорупційний суд».

Серед критеріїв обрання кандидатів – бездоганна ділова репутація, високі професійні та моральні якості, суспільний авторитет, відповідний досвід роботи в інших країнах із здійснення процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення в суді чи здійснення судочинства у справах, пов’язаних з корупцією.

Нагадаємо, що Вища кваліфікаційна комісія суддів України із запропонованих міжнародними організаціями 12 експертів обере шість членів Громадської ради міжнародних експертів, строк роботи яких становитиме два роки. Мета утворення ради – сприяти Комісії під час проведення конкурсу до Вищого антикорупційного суду через надання оцінки доброчесності.

 

За повідомленням прес-служби ВККСУ