Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Генпрокуратура України скерувала до суду обвинувальний акт, стосовно 4 службових осіб, яких підозрюють у вимаганні

13 серпня 2018, 12:35

Генеральна прокуратура України скерувала до Приморського районного суду м. Одеси кримінальне провадження стосовно виконувача обов’язків начальника слідчого  відділу Нацполіції в Одеській області, двох депутатів місцевого рівня області та начальника одного з відділів Одеської обласної ради яких  підозрюють  у скоєні кримінального правопорушення, передбаченого частино четвертою  статті 189  Кримінального кодексу України, а саме у вимаганні, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, або вчинене організованою групою, або поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження.

Як повідомляє Генеральна прокуратура України дані особи, діючи за попередньою змовою групою осіб, висловлюючи погрози пошкодили та знищили майно потерпілої, вимагали та одержали від неї грошові кошти у сумі 72 тисячі долларів США, які вона отримала від продажі земельної ділянки у курортному містечку Затока Білгород-Дністровського району Одеської області. 

За вчинення вказаного злочину законом передбачено покарання у вигляді   позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Автоматизованою системою документообігу визначено склад суду. Кримінальне провадження розглядатиметься колегією суддів – Куцаровим В.І(головуючий по справі), Коваленко В.М., Самойленко Д.О.

 

За повідомленням прес-служби суду