Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід заступнику голови Херсонського територіального відділення Антимонопольного комітету України

08 серпня 2018, 14:17

07 серпня 2018 року суддею Херсонського міського суду Херсонської області Радченко Г. А було розглянуто клопотання старшого слідчого - криміналіста СВ УСБУ в Херсонській області про застосування запобіжного заходу у вигляді застави стосовно заступника голови Херсонського територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Як вбачається з клопотання слідчого, у липні 2018 року підозрювана, під час виконання своїх функціональних обов’язків вимагала від представника приватного підприємства надати їй неправомірну вигоду у сумі 4 тисячі доларів США за проведення формальної перевірки робочих комп’ютерів даного підприємства, з яких подавались заявки для участі у закупівлі.

Таким чином, дана особа підозрюється у вчиненні тяжкого злочину, що відповідно до Примітки до ст. 45 КК України є корупційним, за яким законом передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Ухвалою cлідчого судді від 07.08.2018 року клопотання слідчого було задоволено та застосовано щодо підозрюваної запобіжний захід у вигляді застави.

 

За повідомленням прес-служби суду