Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд міста Києва залишив без змін вирок, яким серійного вбивцю засуджено до довічного позбавлення волі

21 червня 2018, 18:32

18 червня 2018 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва розглянула провадження за апеляційною скаргою, поданою захисником обвинуваченого на вирок Дарницького районного суду міста Києва від 26 грудня 2017 року, яким особу визнано винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 115, п. 13 ч. 2 ст. 115 («Умисне вбивство»), ч. 1 ст. 121 («Умисне тяжке тілесне ушкодження») Кримінального кодексу України та призначено йому, на підставі ч. 2 ст. 70 («Призначення покарання за сукупністю злочинів») Кримінального кодексу України, остаточне покарання, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, у виді довічного позбавлення волі.  

Так, судом першої інстанції встановлено, що 34-річний чоловік, уродженець Сахалінської області, Російської Федерації, з травня по серпень 2016 року, вчинив на території міста Києва низку особливо тяжких злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України.

Судом першої інстанції обвинуваченого засуджено до найвищої міри покарання - довічного позбавлення волі за серію жорстоких вбивств жінок, вчинених на ґрунті раптово виниклих неприязних стосунків. Тіла загиблих досудовим розслідуванням ідентифікувати не вдалося, однак встановлено приблизний вік потерпілих – від 30 до 40 років.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав частково, не заперечуючи факти нанесення тяжкого тілесного ушкодження та вбивств зазначив, що умислу на вбивства у нього не було і вбивства він не планував.

Не погоджуючись із рішенням суду першої інстанції, захисник в інтересах обвинуваченого подав апеляційну скаргу, в якій просив вирок Дарницького районного суду міста Києва від 26 грудня 2017 року змінити, перекваліфікувати дії обвинуваченого по всім епізодам за ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України та призначити йому покарання у виді позбавлення волі в межах санкції зазначеної норми Кримінального кодексу України

Апеляційний суд міста Києва, перевіривши матеріали кримінального провадження, врахувавши суспільну небезпеку кримінального правопорушення, що інкримінується обвинуваченому, тяжкість покарання та конкретні обставини даного кримінального провадження, залишив апеляційну скаргу без задоволення, а вирок суду першої інстанції – без змін.

За повідомленням прес-служби суду