Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Любешівському районному суді Волинської області проведено "День відкритих дверей" для вчителів історії і правознавства

21 червня 2018, 15:20

В Любешівському районному суді Волинської області, на виконання плану роботи на ІІ квартал, 21 червня 2018 року був проведений захід „День відкритих дверей” — зустріч з вчителями історії та правознавства району. 

Захід відбувся за підтримки відділу освіти Любешівської районної державної адміністрації в особі начальника Куха Василя Ілліча та методиста РМК відділу освіти молоді та спорту Любешівської РДА Посохової Людмили Михайлівни. 

Участь у заході прийняли 17 вчителів історії та правознавства району та представник від місцевих ЗМІ газети „Нове життя”. 

Гостей зустріла керівник апарату суду Валентина Новаковська, яка ознайомила всіх з залами судових засідань, розповіла про роботу суду, про порядок автоматизованого розподілу справ та розгляду судових справ технічними засобами фіксування, проведення судових засідань в режимі відеоконференції. 

Голова суду, суддя-спікер суду Гладіч Наталія Іванівна наголосила на тому, що подібні заходи проводяться на базі Любешівського суду регулярно  з учнями різного шкільного віку з метою надання допомоги у формуванні професійної орієнтації молоді регіону, підвищення правової культури, а також  популяризації професії судді та підвищення рівня довіри до судової влади. Акцентувала увагу вчителів на тому, що подібна зустріч з вчителями права проводиться вперше, однак в умовах сьогодення ми готові бути відкритими та сподіваємося на майбутню співпрацю в проведенні різного роду зустрічей (квестів) зі школами району. 

Також суддя Гладіч Наталія Іванівна навела кілька цікавих прикладів зі своєї практики щодо розгляду справ, судової практики щодо позбавлення батьківських прав, правопорушень, що вчинені неповнолітніми. 

Суддя Глинянчук Віталій Дмитрович наголосив на основних принципах судової реформи, її проходження, зміни, які відбуваються внаслідок судової реформи. 

Розповів про процедуру кваліфікаційного оцінювання на відповідність займаній посаді, основні етапи її проведення, оскільки сам пройшов його успішно. 

На завершення зустрічі суддями було надано відповіді на питання, які цікавили вчителів. 

Сподіваємося, що захід був не лише цікавим, а й корисним!

 

За повідомленням прес-служби суду