Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Причини відкладення судових розглядів проаналізував Любешівський районний суд Волинської області

19 червня 2018, 16:37

Станом на 18 червня 2018 року в провадженні Любешівського районного суду Волинської області перебуває 8 кримінальних справ.

Однією з причин відкладень судових розглядів є неявка в судове засідання.

З початку року за неявку у судове засідання ухвалою суду на п’ятьох свідків та потерпілого накладено грошове стягнення у розмірі 0,5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить по 881 грн. з кожного та на одного потерпілого — у розмірі 1 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 1762 грн..

Крім того, ухвалою суду до трьох обвинувачених застосовувався привід — примусове супроводження особи до місця виклику в зазначений в ухвалі час Любешівським ВП Камінь-Каширського ВП ГУНП у Волинській області.

Відповідно до ухвал суду, свідки та потерпілі, будучи належним чином повідомлені про час і дату судового засідання, не з’явилися в судове засідання та не повідомили суд про причини неприбуття, за що і поплатилися.

Повідомляємо додатково, що у випадку неприбуття на виклик суду:

згідно частиною першою  статті 139 Кримінального процесуального кодексу  України на підозрюваного, обвинуваченого, свідка, потерпілого, цивільного відповідача, який був у встановленому цим Кодексом порядку викликаний, накладається грошове стягнення у розмірі від 0,5 до 2 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб;

згідно частиню другою статті 139 Кримінального процесуального кодексу  України до підозрюваного, обвинуваченого, свідка може бути застосовано привід.

 

За повідомленням прес-служби суду