Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП надано статус спостерігача у Європейській мережі рад правосуддя

08 червня 2023, 09:30

Генеральна асамблея Європейської мережі рад правосуддя прийняла рішення про надання Вищій раді правосуддя статусу спостерігача. Про це повідомив Голова ВРП Григорій Усик, який присутній на засіданнях Асамблеї у місті Любляна, Республіка Словенія. Знакове рішення прийнято у відповідь на звернення Вищої ради правосуддя.

За словами Григорія Усика, це рішення є надзвичайно важливим на шляху інтеграції України до Європейського Союзу.

«Співпраця з Європейською мережею рад правосуддя є унікальною можливістю встановити прямі контакти із представниками більш ніж двадцяти рад правосуддя країн ЄС та країн-кандидатів на вступ до ЄС для обміну досвідом та найкращими практиками з питань функціонування судової влади», - зазначив Григорій Усик.

ВРП розглядає Європейську мережу рад правосуддя як унікальний майданчик, у межах якого Рада матиме можливість вивчати європейський досвід та ділитися власним досвідом з усього спектру питань, пов’язаних із діяльністю судової влади, з метою підвищення ефективності її роботи та забезпечення прав людини в Україні.

Довідково. Європейська мережа рад правосуддя (ENCJ) була створена у 2004 році. Це орган, який об’єднує всі ради юстиції країн-членів Європейського Союзу та представляє їх в ЄС. Вона складається з державних інституцій країн-членів Європейського Союзу, які є незалежними та відповідальними за надання підтримки судовій владі у незалежному здійсненні правосуддя.

На фото Григорій Усик разом з Президентом ЄМРП Далею Васарієне.

Вища рада правосуддя