Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС продовжив нічний домашній арешт екс-першій заступниці голови ДМС

17 квітня 2020, 12:41

У четвер, 16 квітня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду продовжив дію запобіжного заходу у вигляді нічного домашнього арешту колишній першій заступниці голови Державної міграційної служби. Строк дії запобіжного заходу продовжено до 16 червня 2020 року.

На підозрювану покладено ряд процесуальних обов’язків: прибувати до детектива, прокурора чи суду за кожною вимогою; не відлучатися із м. Києва без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками, а також здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон.

Колишня перша заступниця голови ДМС підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною четвертою статті 368 Кримінального кодексу України.

За версією слідства, підозрювана вимагала та отримала 1800 доларів США неправомірної вигоди за організацію оформлення громадянину В’єтнаму посвідки на тимчасове проживання в Україні на один рік, з можливістю подальшого її продовження до трьох років.

Згідно з частиною першою статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За повідомленням прес-служби суду