Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

12 років позбавлення волі за умисне вбивство,- апеляційний суд залишив вирок суду без змін

17 квітня 2020, 12:12

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Луганського апеляційного суду залишила апеляційні скарги обвинуваченого і сторони захисту без задоволення, вирок суду першої інстанції без змін.

Детальніше: У травні 2017 року, громадянин Р., мешканець Станично-Луганського району, Луганської області під час бійки на ґрунті раптово виниклих особистих неприязних відносин, під час спільного вживання алкогольних напоїв зі своїм односельцем, завдав чоловікові численні ножові поранення. Потерпілий помер на місці від численних проникаючих колото-різаних поранень грудної клітини і живота з пошкодженням легень та печінки, що ускладнилася розвитком гострої крововтрати.

З метою приховання скоєного злочину, громадянин Р.  перетягнув тіло вбитого чоловіка за будинок і прикрив його соломою, після чого привіз зі свого двору тачку, загрузив вбитого на неї і перевіз його в болотистий лісовий масив, де приховав серед трави. Правоохоронці розкрили вбивство по «гарячих слідах»: встановили та затримали вказану особу.

У листопаді 2019 року суд першої інстанції ухвалив вирок яким громадянина Р. визнано винним та засуджено за частиною першою статті 115 Кримінального К України (умисне вбивство) до 12 років позбавлення волі.

Суд апеляційної інстанції не знайшов підстав для задоволення апеляційних скарг та залишив вирок суду першої інстанції без змін.

 

За повідомленням прес-служби суду