Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Служба судової охорони впровадила сучасну систему GPS-моніторингу використання службового автотранспорту, яка дозволяє економити бюджетні кошти

16 квітня 2020, 15:10

У Службі судової охорони впроваджено сучасну систему GPS-моніторингу використання службового автотранспорту.

- Ми новий державний орган і намагаємося впроваджувати в нашу діяльність новітні технології, які дозволяють раціонально використовувати бюджетні кошти, – зазначив Голова Служби судової охорони генерал-майор Валерій Бондар. 

Як він додав, впроваджена система GPS-трекінгу, або моніторингу, дає змогу в цілодобовому режимі та режимі реального часу відображати місце перебування й маршрути руху службового транспорту на електронній карті, слідкувати за станом автомобіля та його швидкісним режимом руху тощо.

Робота цієї системи побудована на принципах прийому-передачі GPS та GPRS-сигналів. Всі дані від транспортних засобів надходять до ситуаційних центрів центрального органу управління Служби судової охорони (за всі автомобілі Служби) та територіальних управлінь Служби (за автомобілі управління) і відображаються на моніторах. Отже, офіцер оперативно-чергової служби володіє абсолютно всією інформацією про кожний службовий автомобіль і може оперативно надати допомогу в разі виникнення проблемних ситуацій.      

- Ця сучасна система дозволяє нам значно економити паливо та зменшує моторесурс автомобілів, стримує водіїв від порушень правил дорожнього руху, а також упереджує нецільове використання службового автотранспорту, – констатував Голова Служби судової охорони Валерій Бондар.

За повідомленням прес-служби суду