Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд стягнув 150 тис. грн компенсації з держави як відшкодування майнової шкоди за втрату будинку в ході проведення антитерористичної операції

13 квітня 2020, 10:13

Актом обстеження комісії Врубівської селищної ради Попаснянського району Луганської області встановлено, що належне позивачці майно, а саме – житловий будинок, у якому вона проживала постійно разом із донькою було пошкоджено внаслідок артилерійського обстрілу у лютому 2015 року. А саме: повністю зруйновано передню стінку будинку, стеля впала на підлогу, вибиті вікна, пошкоджено зовнішні стіни. Також, в будинку було пошкоджено усі меблі, газовий котел та газова плита, вирвана підлога.

За пошкоджене житло позивачка не отримала компенсації ані від органів місцевого самоврядування, ані від обласної військово-цивільної адміністрації. Їй було роз’яснено, що до теперішнього часу механізм відшкодування втрачених ресурсів та майна населенню, яке постраждало в ході проведення антитерористичної операції на державному рівні не розроблено.

Позивач звернулася до суду. Але, рішенням суду першої інстанції у задоволені позову було відмовлено.

З апеляційною скаргою позивач звернулася до Луганського апеляційного суду.

Постановою Луганського апеляційного суду від 31 березня 2020 року позовні вимоги до Держави України в особі Кабінету Міністрів України та Державної казначейської служби України про відшкодування майновою шкоди в ході проведення антитерористичної операції частково задоволено – за рахунок коштів державного бюджету було стягнуто з Держави України в особі Кабінету Міністрів України та Державної казначейської служби України грошову компенсацію у розмірі 150 000 гривень.

 

За повідомленням прес-служби суду