Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Дніпропетровському окружному адміністративному суді призначено судове засідання у новому форматі з використанням програм для дистанційного спілкування ZOOM  

10 квітня 2020, 11:42

2 квітня 2020 року набув чинності закон, ухвалений 30 березня 2020 року на позачерговому засіданні Верховної Ради, яким внесено зміни до процесуальних кодексів щодо можливості на час дії карантину участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Такі нововведення до КАСУ, ГПК та ЦПК передбачає Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)» (законопроект №3275).

Так, у Дніпропетровському окружному адміністративному суді головуючим суддею по справі Андрієм Рищенком було уперше застосовано зазначений закон та призначено судовий розгляд у режимі відеоконференції з використанням програми ZOOM поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів на 13 квітня 2020 року о 13:30 год.

Таким чином, сторони по справі, їх представники та адвокати зможуть брати участь у судовому засіданні з власного комп’ютера чи телефона. Питання проведення засідання дистанційно було узгоджено із усіма учасниками процесу.

За повідомленням прес-служби суду