Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Приморського районного суду м. Одеси надійшло 34 адмінматеріала за порушення правил карантину

09 квітня 2020, 16:22

Станом на 9 квітня 2020 року до Приморського районного суду м. Одеси надійшло 34 матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності через порушення правил карантину людей. Всі матеріали були розподіленні та передані до розгляду суддям.

Протоколи були складені співробітниками поліції, стосовно громадян, які перебували в громадських місцях без засобів індивідуального захисту чи документів, на перевізників та стосовно підприємців, які під час карантину здійснювали реалізацію товарів чи надавали інші послуги.

Даних осіб притягують до адміністративної відповідальності відповідно до статті 44-3 КУпАП за порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України "Про захист населення від інфекційних хвороб", іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами.

Вчинення донного правопорушення тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 000 до 34 000 гривень) і на посадових осіб - від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 34 000 до 170 000 гривень).

Нагадуємо, що відповідно до постанови КМУ № 255 від 2 квітня 2020 року з 6 квітня 2020 року забороняється:

🚫перебування в громадських місцях без вдягнутої маски, респіратора;
🚫 переміщення групою осіб більш ніж дві особи (крім випадків службової необхідності та супроводження дітей);
🚫перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу батьків;
🚫відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон (крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності);
🚫відвідування спортивних та дитячих майданчиків;
🚫перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, тощо.

 

За повідомленням прес-служби суду