Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд відсторонив від посади одного з міських голів Дніпропетровщини, який підозрюється в одержанні неправомірної вигоди у розмірі 10 000 дол США

09 квітня 2020, 16:02

Сьогодні Дніпровський апеляційний суд скасував ухвалу слідчого судді Індустріального районного суду м. Дніпропетровська, якою було відмовлено прокуратурі у відстороненні одного з міських голів Дніпропетровської області від посади.

Вказаний посадовець підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України — одержання неправомірної вигоди у значному розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище.

Слідством встановлено, що міський голова за попередньою змовою з групою осіб отримав від приватного підприємця неправомірну вигоду у розмірі 10 000 доларів США за укладення договору про надання послуг з благоустрою земельної ділянки на території об’єднаної територіальної громади, яка використовується під звалище

Суд першої інстанції (Індустріальний районний суд) двічі відмовляв прокуратурі у клопотанні щодо відсторонення міського голови від посади.

Заслухавши сторону обвинувачення та захисту, дослідивши матеріали справи, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Дніпровського апеляційного суду  постановила, що саме застосування заходу забезпечення кримінального провадження у вигляді відсторонення посадовця від посади дозволить запобігти протиправній поведінці підозрюваного, який, перебуваючи на посаді, користуючись своїми службовими повноваженнями як особисто, так і через своїх підлеглих, зможе незаконно впливати на службових осіб міської ради, які ще не допитані у кримінальному провадженні. Крім того, підозрюваний, маючи доступ до приміщень міської ради, може змінювати, виготовляти, спотворювати будь-які службові документи, які мають значення для встановлення обставин у цьому кримінальному провадженні тощо.

Посадовця відсторонено від посади до 10 травня 2020 року.

 

За повідомленням прес-служби суду