Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Восьмого ААС взяв участь у підведенні підсумків роботи судів Волинської області  

10 лютого 2020, 16:54

7 лютого 2020 року у місті Луцьку було підведено підсумки роботи Волинського окружного адміністративного суду та Луцького міськрайонного суду Волинської області за минулий рік. Голова Восьмого апеляційного адміністративного суду Олег Заверуха з робочим візитом відвідав ці суди та взяв участь у заслуховуванні звітів.

За словами голови Восьмого ААС О. Заверухи, ефективна комунікація між судами округу, системна співпраця у питаннях правозастосування та єдність судової практики є тими наріжними каменями, які сприяють підвищенню якості здійснення судочинства та зростанню довіри до судової влади загалом. Починаючи з минулого року, голова апеляційного адміністративного суду налагодив активну співпрацю із судами округу, зокрема, шляхом відвідування окружних адміністративних судів та місцевих загальних судів, проведення нарад з організаційних питань та навчальних семінарів з питань застосування процесуального законодавства. На 2020 рік також заплановано низку заходів з метою посилення співпраці між судами Восьмого апеляційного адміністративного округу, тому важливо не зупинятись у розвитку та шукати нові напрямки для взаємодії, наголосив Олег Заверуха.

Підведення підсумків роботи Волинського окружного адміністративного суду за 2019 рік розпочалося із виступу голови суду Олександра Лозовського із звітом про результати діяльності суду: до відома присутніх було донесено інформацію про основні показники роботи суду, судове навантаження, стан та якість здійснення судочинства,  матеріально-технічне забезпечення роботи суду.

Як зауважив голова суду апеляційної інстанції Олег Заверуха, необхідною є оптимізація роботи окружного адміністративного суду у таких напрямах як ефективне правозастосування та дотримання єдиної судової практики. Важливе місце у діяльності суду повинна займати активна внутрішня і зовнішня комунікація, що безумовно сприятиме підвищенню рівня довіри суспільства до суддів та суду. Окрему увагу О.Заверуха приділив необхідності дотримання строків судового розгляду та наголосив на необхідності здійснення аналізу причин скасування прийнятих судових рішень апеляційним судом.

Під час зборів суддів Луцького міськрайонного суду Волинської області з нагоди підведення підсумків роботи суду за 2019 рік голова суду Анатолій Пахолюк відзвітував про основні показники роботи суду, зокрема, загальну кількість справ, що надійшли на розгляд впродовж року, та судове навантаження; розповів про комунікаційні заходи та просвітницьку роботу суду. Судді Олександр Гринь та Олег Ющук виступили з доповідями про стан здійснення судочинства у 2019 році та проінформували присутніх про кількість розглянутих судових справ, показники суддівського навантаження, якість здійснення судочинства по усіх категоріях справ. У свою чергу, керівник апарату суду Наталія Тимощук повідомила про стан матеріального-технічного забезпечення суду у 2019 році.

Голова Восьмого ААС Олег Заверуха наголосив на необхідності дотримання строків судового розгляду справ, особливо щодо окремих категорій справ, що вважаються терміновими. З метою налагодження тісної співпраці, О. Заверуха проінформував голову та суддів Луцького міськрайонного суду Волинської області про готовність надавати професійну методичну допомогу та запросив на стажування до суду апеляційної інстанції.

Планується, що впродовж лютого-березня голова Восьмого ААС відвідає з робочими візитами суди округу та візьме участь у заслуховуванні звітів голів судів про підсумки діяльності упродовж 2019 року.

Під час візиту до Луцького міськрайонного суду Волинської області

 

За повідомленням прес-служби суду