Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд видав обмежувальний припис стосовно кривдника заявниці

10 лютого 2020, 10:53

Ленінським районним судом міста Миколаєва, 10 лютого 2020 року видано обмежувальний припис стосовно чоловіка, 1972 року народження.

Заявниця звернулася до суду з заявою про видачу обмежувального припису у відношенні її колишнього співмешканця - Анатолія, 1972 року народження та покласти на нього такі обов'язки: заборонити перебувати йому у місці проживання (перебування) жінки; наближатися на відстань 50 м. до місця проживання (перебування), роботи, інших місць частого відвідування заявниці; особисто і через третіх осіб розшукувати жінку, якщо вона за власним бажанням перебуває у місці, йому, переслідувати її та в будь-який спосіб спілкуватися з нею; заборонити ведення листування, телефонних переговорів з жінкою або контактування з нею через інші засоби зв'язку особисто і через третіх осіб.

Свої вимоги жінка мотивувала тим, що чоловік не перебуває з нею в зареєстрованому шлюбі, проте, тимчасово проживав за її адресою. Через постійне фізичне насилля та зловживання алкоголю спільне життя з останнім у неї не склалося. З жовтня 2019 року у неї з чоловіком відносини припинені. Проте, вона до теперішнього часу зазнає постійного психологічного тиску з боку чоловіка, з його боку надходять погрози її вбивства. По факту нанесення тілесних ушкоджень відносно чоловіка порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 125 КК України..

Судом були встановлені обставини щодо наявності домашнього насильства, а саме у даному випадку психологічного та фізичного насильства, що вчиняє чоловік щодо заявниці. Суд вважав, що з метою захисту прав та інтересів останньої, вимоги заявниці слід задовольнити.

Судом видано обмежувальний припис стосовно чоловіка.

Та встановлено наступні заходи обмеження прав та покладено на нього такі обов’язки:

-заборонити йому перебувати в місці проживання (перебування) жінки;

  • заборонити йому наближатися на відстань меншу ніж 50 метрів до місця проживання, (перебування), роботи, інших місць частого відвідування жінки;
  • заборонити йому переслідувати заявницю та спілкуватися з нею у будь-який спосіб;
  • заборонити йому вести листування, телефонні переговори з заявницею або контактувати з нею через інші засоби зв'язку особисто та через третіх осіб.

Обмежувальний припис видано строком на шість місяців.

Зазначимо, що рішення суду підлягає негайному виконанню.

За повідомленням прес-служби суду