Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід чоловіку, якого було затримано із вибухівкою на ринку у Скадовську

10 лютого 2020, 10:42

7 лютого 2020 року слідчим суддею Скадовського районного суду Херсонської області задоволено клопотання слідчого Слідчого відділу Скадовського відділення поліції про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою неодноразово судимому громадянину, який підозрюється у вчиненні злочинів, передбачених частиною другою статті 289, частиною третьою статті 185, частиною першою статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом вчинене повторно; таємне викрадення чужого майна (крадіжка) вчинене повторно, поєднане з проникненням в інше приміщення; незаконне придбання, носіння, зберігання бойових припасів вибухових речовин без передбаченого законом дозволу).

Громадянина К. було затримано співробітниками поліції 5 лютого 2020 року біля центрального ринку у місті Скадовськ Херсонської області із ручною бойовою гранатою РГН, запалом до гранат типу РГН, детонуючим шнуром довжиною 105 см та двома тротиловими шашками з маркуванням «Тротиловая шашка Вес 200г». За підозрою органів слідства, перелічені речі громадянин К. восени 2019 року знайшов на відкритій місцевості у Олешківському районі Херсонської області та незаконно привласнив, після чого, без передбаченого законом дозволу, зберігав спочатку за місцем тимчасового проживання, а потім при собі до їх вилучення співробітниками поліції.

Крім того, органами слідства громадянин К. також підозрюється у тому, що:

- 11.01.2020 у  м. Скадовськ, Херсонської області, незаконно заволодів транспортним засобом – скутером марки "HONDA TACT", вартістю 5000 грн.;

- 06.01.2020 з території домоволодіння у м. Скадовськ, Херсонської області, таємно викрав слюсарні побутові металеві тиски «ТСБ-80», вартістю 500 грн.;

- 10.01.2020 з території домоволодіння у м.Скадовськ таємно викрав чавунні тиски загального призначення, вартістю 500 грн.;

- 12.01.2020, через паркан проник на територію господарчого подвір’я біля магазину «АТБ» в м. Скадовськ, Херсонської області, звідки таємно викрав велосипед «Салют», вартістю 650 грн.

- 13.01.2020 через паркан проник на територію господарчого подвір’я біля магазину «АТБ» в м. Скадовськ, Херсонської області, звідки таємно викрав велосипед «Спутник», вартістю 650 грн.

Під час розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу, підозрюваний пояснив, що вину визнає повністю. Він та його захисник просили обрати більш м’який запобіжний захід, прокурор та слідчий наполягали на застосуванні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Дослідивши матеріали кримінального провадження, слідчий суддя вважав необхідним застосувати до підозрюваного запобіжний захід, як  передбачено ч.1 ст.177 КПК України, який запобігатиме спробам підозрюваного вчинити новий злочин, переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду.

 Крім того, слідчий суддя прийшов до висновку про наявність обґрунтованої підозри у вчиненні громадянином злочинів, і що жоден із більш м’яких запобіжних заходів, ніж тримання під вартою, не зможе запобігти ризикам, доведеним стороною обвинувачення.

За результатами розгляду клопотання, підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в Херсонському слідчому ізоляторі, взявши його під варту в залі суду.

Строк дії ухвали встановлено до 15 березня 2020 року включно.

Також, визначено заставу у розмірі 42040 гривень. У разі внесення застави  на підозрюваного покладаються обов’язки прибувати за кожною вимогою до суду, слідчого або прокурора; не відлучатися із м. Скадовська без дозволу суду, слідчого або прокурора; повідомляти суд, слідчого або прокурора про зміну свого місця проживання, місця роботи. Одночасно роз’яснено, що у разі невиконання ним покладених обов'язків, застава буде звернена в дохід держави, а його візьмуть під варту.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом п’яти днів.

Пошук ухвали слідчого судді у Єдиному державному реєстрі судових рішень можна здійснити за номером справи 663/342/20.

За повідомленням прес-служби суду