Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У справі за фактом жорстокого поводження з твариною, суд допитав свідків та потерпілого  

07 лютого 2020, 16:28

Вінницький міський суд Вінницької області 6 лютого 2020 року розпочав розгляд кримінального провадження за обвинуваченням 28-річного вінничанина у вчинені злочину, передбаченого частиною третьою статті 299 Кримінального кодексу України (жорстке поводження з тваринами).

Під час судового засідання прокурор оголосила суть обвинувачення, відповідно до якого вінничанин, вигулюючи свою собаку на спортивному стадіоні біля однієї із загальноосвітніх шкіл, що у місті Вінниці, підійшов до потерпілого та без причини ударив ногою його собаку, внаслідок чого остання пізніше померла.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину в скоєнні кримінального правопорушення не визнав, а тому суд вирішив дослідити докази в повному обсязі. Для достовірного встановлення обставин, які є предметом дослідження у даному кримінальному провадженні, суд допитав потерпілого та трьох свідків у справі.

Захисник обвинуваченого клопотав про перенесення судового засідання для узгодження позиції під час судового процесу.

Суд з метою дотримання прав усіх учасників кримінального провадження, в тому числі і обвинуваченого, відклав розгляд справи на 24 лютого 2020 року, який розпочнеться з допиту обвинуваченого та дослідження письмових доказів.

Важливо: частина друга статті 2 Кримінального процесуального кодексу України – особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду