Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд взяв під варту іноземну громадянку, яку підозрюють в організації замовного вбивства

05 лютого 2020, 17:55

У середу, 5 лютого 2020 року до Івано-Франківського міського суду, для визначення міри запобіжного заходу, було доставлено громадянку Республіки Польща, 1987 року народження, яку досудове слідство обґрунтовано підозрює у вчинені злочинів передбачених частиною третьою статті 27, частиною першою статті 14, частиною другою пункту 11 статті 115 Кримінального кодексу України (співучасть та організація замовного убивства)

Судом було встановлено, що підозрювана намагалася організувати замовне вбивство свого колишнього чоловіка, громадянина Республіки Польща, із яким упродовж тривалого часу перебуває у неприязних стосунках.

Для цього вона підшукала виконавця злочину, якому за вчинення вбивства пообіцяла винагороду у розмірі 4300 доларів США. Під час їхньої зустрічі 3 лютого 2020 року, підозрювана передала йому завдаток у розмірі 500 доларів США.

Під час передачі коштів, її було затримано.

Враховуючи важкість інкримінованого злочину, сторона обвинувачення просила суд визначити затриманій міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення грошової застави. Сторона захисту наполягала на домашньому арешті або ж визначені грошової застави.

Судом було встановлено, що інкримінований підозрюваній злочин, посягає на життя особи і відносяться до категорії особливо тяжких злочинів за вчинення якого передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти  років.

Таким чином суд ухвалив визначити підозрюваній міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на строк 50 діб без визначення грошової застави.

За повідомленням прес-служби суду