Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розбійний напад на пасажира потягу: підозрювана залишиться під вартою

05 лютого 2020, 16:46

Сьогодні апеляційний суд залишив під вартою підозрювану Б. Вона разом із трьома чоловіками нібито скоїла розбійний напад на пасажира потяга.

У своїй же апеляційній скарзі тридцятисемирічна жінка просила про домашній арешт. Запевняла, що потерпілого не била, а, навпаки, він травмував їй ногу. За словами ж прокурорки, керувала своїми спільниками таки Б.: зокрема, вказувала їм відібрати у пасажира наручний годинник.

Суд засумнівався і в тому, що підозрювана має міцні соціальні зв’язки і постійне місце проживання, бо з серпня минулого року разом зі своїм «цивільним» чоловіком та його матір’ю мешкає у Глухівцях Козятинського району. Зареєстрована у Бердичеві на Житомирщині. Там живуть батьки Б. та виховують її восьмирічну доньку.

Прокурорка ж зауважила, що життя дитини підозрювану не хвилює: зі своїми спільниками та кілька тижнів їздила потягами по Україні.

На думку адвокатки, ризики, про які йдеться у рішенні першої інстанції, – не обґрунтовані. Каже, що потерпілий вже повернувся до Білорусі. Тому впливати на нього підозрювана не зможе.

На запитання судді-доповідача Анатолія Кривошеї про освіту й роботу Б. відповіла, що закінчила Київський національний економічний університет. Майже 20 років займається репетиторством: навчає іспанської та англійської мови.

Суд також встановив: жінку вже притягували до кримінальної відповідальності. Тепер же їй загрожує від семи до десяти років позбавлення волі із конфіскацією майна. Що стосується трьох спільників підозрюваної, то з них судимості не має лише один. Її співмешканець, до речі, повернувся з місць позбавлення волі в серпні 2019-ого.

Додамо, що інцидент стався 16 січня цього року у потягу «Шепетівка – Козятин». Нетверезі жінка і троє чоловіків, за версією слідства, побили та пограбували громадянина Білорусі. В потерпілого, зокрема, – закрита черепно-мозкова травма і переломи носа й ребра. Матеріальні збитки оцінили у понад 15 тисяч гривень.

За повідомленням прес-служби суду