Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом стягнено більше мільйону гривень із ОК «Заміський клуб» на користь вкладника

05 лютого 2020, 11:06

Рішенням Бориспільського міськрайонного суду Київської області  від 15 травня 2017 року позов про розірвання договору та стягнення коштів задоволено частково.

Ухвалою апеляційного суду Київської області від 25 липня 2017 року рішення Бориспільського міськрайонного суду Київської області від  15 травня 2017 року залишено без змін.    

Верховним Судом рішення Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 15 травня 2017 року та ухвалу апеляційного суду Київської області від 25 липня 2017 року залишено без змін.  

При прийнятті рішення Верховний Суд дослідивши повно та всебічно обставини справи в частині, яка переглядається, перевіривши їх доказами, які оцінено на предмет належності, допустимості, достовірності, достатності та взаємного зв`язку, прийшов до висновку, що ОК «Заміський клуб» допустив істотне порушення умов укладеного між сторонами договору і внаслідок завданої цим шкоди друга сторона - позивач, значною мірою була позбавлена того, на що вона розраховувала при укладенні такого договору, суди дійшли обґрунтованого висновку про існування у даній справі підстав для розірвання спірного договору згідно вимог частини другої статті 651 ЦК України та стягнення з відповідача на користь позивача сплачених останньою пайових внесків. Також, суди вірно установили, що погодженими сторонами умовами спірного договору передбачено стягнення з кооперативу штрафу за порушення строків введення об`єкта в експлуатацію, у зв`язку із чим спірну суму штрафу необхідно стягнути з відповідача.

Деталі за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/Review/86565386

 

За повідомленням прес-служби суду