Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок за незаконне заволодіння транспортним засобом   

05 лютого 2020, 10:47

Кілійський районний суд Одеської області визнав винуватим громадянина у скоєнні злочину за частиною другою статті 289 Кримінального кодексу України - незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно,  та призначив йому покарання – 5 років позбавлення волі без конфіскації майна.

Під час судового розгляду було встановлено, що 25.07.2019 близько 00:05, чоловік під навісом будинку помітив мопед, у зв’язку з чим у нього раптово виник намір на незаконне заволодіння вказаним транспортним засобом. Для реалізації вказаного умислу громадянин усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, маючи за мету покататися на відповідному транспортному засобі, таємно, пересвідчившись, що його дії залишаться непоміченими, взявшись руками за кермо мопеда почав його котити, чим привів в рух, після чого залишив з ним місце вчинення злочину, чим спричинив потерпілому матеріальну шкоду на суму 8569,56 гривень.

Допитаний в ході судового розгляду обвинувачений свою вину у пред’явленому обвинувачені визнав повністю.

Враховуючи тяжкість злочину, особу винного, наявність кількох обставин, які пом’якшують покарання (з’явлення із зізнанням, щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, добровільне відшкодування завданого збитку), суд прийшов до висновку про можливість виправлення обвинуваченого без відбування покарання, в зв’язку з чим прийняв рішення про його звільнення від відбування покарання з випробуванням  відповідно до положень статтей 75, 76 Кримінального кодексу України строком на 2 роки.

Головуючий суддя (суддя доповідач)  – О.А. Маслеников

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №502/2159/19.

На даний час вирок законної сили не набрав, оскільки учасники справи мають право протягом тридцяти днів оскаржити його до Одеського апеляційного суду.

За повідомленням прес-служби суду