Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Упродовж січня співробітники Служби судової охорони попередили 122 спроби пронесення заборонених предметів до судів Житомира

04 лютого 2020, 17:30

У Житомирі співробітники Служби судової охорони мало не щодня виявляють у громадян предмети, з якими заборонено проходити до приміщень судових установ.

Так, упродовж січня 2020 року співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Житомирській області попередили 122 спроби незаконного пронесення заборонених предметів до судових установ, розміщених в обласному центрі. Йдеться про 8 пристроїв для відстрілу гумових куль, 79 колюче- ріжучих предметів, 34 газові балончики та гнучку металеву палицю.

- Це предмети, які відвідувачі судових установ добровільно залишають у
камерах схову після роз’яснень співробітників Служби судової охорони або
які виявляють у громадян під час подальшої поверхневої перевірки, - повідомив командир підрозділу охорони Територіального управління Служби у Житомирській області Сергій Гапчук.

Найбільше предметів, заборонених для пронесення до приміщень судів,
виявлено у відвідувачів Богунського та Корольовського районних судів міста Житомира.

- Основними завданнями нашої Служби є охорона приміщень судових установ, підтримання громадського порядку в суді, забезпечення безпеки суддів та всіх учасників судового процесу. Закликаю відвідувачів судових установ з розумінням ставитися до законних вимог співробітників Служби та не брати із собою заборонені предмети під час відвідування судових установ, - зазначив начальник Територіального управління Служби у Житомирській області полковник Служби судової охорони Геннадій Герасимчук.

За повідомленням прес-служби ССО