Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

6 років позбавлення волі за вчинення чотирьох злочинів в період умовно-дострокового звільнення,- ухвалено вирок суду

04 лютого 2020, 16:05

30 січня 2020 року вироком Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області до шести років позбавлення волі засуджено громадянина Ч., який обвинувачувався  у вчиненні  злочинів, передбачених частиною першою статті 122, частиною другою статті 185, частиною третьою статті 185, частиною другою статті 289 Кримінального кодексу України. 

Додатково: Громадянин Ч. 18 жовтня 2019 року в період часу з 20:00 до 21:00, маючи умисел направлений на спричинення тілесних ушкоджень громадянину А., в ході раптово виниклого конфлікту, на підґрунті неприязних відносин, знаходячись в одному зі складів на території ДП «Очаківське об’єднання санаторно-курортних закладів», що розташоване за адресою: Миколаївська область, м. Очаків, вул. Курортна, 29, умисно наніс один удар кулаком правої руки в області шиї громадянина А., після чого металевим прутом, який тримав в руці, завдав не менше трьох ударів в область лівої верхньої кінцівки, тулубу та голови громадянина А.. Після цього, громадянин Ч., продовжуючи свій злочинний умисел, спрямований на нанесення громадянину А. тілесних ушкоджень, дістав з кишені кухонний ніж і, тримаючи його у правій руці,  умисно наніс один удар в область лівої та задньої частин голови громадянина А., внаслідок чого останній отримав тілесні ушкодження у вигляді струсу головного мозку, рублених ран голови, лівої вушної раковини, перелом лівої ліктьової кістки.

Крім того, 19 жовтня 2019 року приблизно о 00:30 громадянин Ч., маючи умисел на викрадення чужого майна та обернення його на свою користь, з корисливого мотиву, перебуваючи на території бази відпочинку «Курорт - Очаків», розташованої по вул. Курортна № 29 в м. Очаків Миколаївської області, повторно, шляхом підбору ключа, маючи доступ до складського приміщення, відчинив вхідні двері, проник всередину вказаного приміщення, звідки викрав перфоратор «Дніпро - М», який належить громадянину Х..

Також, 19 жовтня 2019 року приблизно о 01:00 громадянин Ч., маючи умисел на викрадення чужого майна та обернення його на свою користь, прийшов до будинку №39/1, розташованого по вул. Миру в м. Очаків Миколаївської області, де за допомогою металевого лому демонтував навісний замок на вхідних дверях до будинку та проник всередину приміщення, звідки повторно вчинив крадіжку перфоратору марки «Енергомаш ПЕ - 25140» та шліфувальної машинки «Sturm AG90231».

Крім того, 27 жовтня 2019 року в період часу з 00:00 по 01:00 громадянин Ч., маючи умисел на незаконне заволодіння чужим транспортним засобом, повторно, з корисливих мотивів, перебуваючи на території ДП «Очаківське об’єднання санаторно-курортних закладів», що знаходиться за адресою: Миколаївська область, м. Очаків, вул. Курортна, 29, шляхом вільного доступу, із підсобного приміщення шляхом викочування заволодів транспортним засобом - мотоциклом марки "PILOT", моделі «PL50L» чорного кольору.

Громадянина Ч. визнано винуватим у вчинені злочинів, передбачених частиною першою статті 122, частиною другою статті 185, частиною третьою статті 185, частиною другою статті 289 Кримінального кодексу України, та на підставі статті 70 Кримінального кодексу України, за сукупністю злочинів,  шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим призначено покарання у виді позбавлення волі строком на п’ять років.

На підставі частини першої статті 71 Кримінального кодексу України, частково приєднана до призначеного покарання не відбута частина покарання за вироком Миколаївського районного суду Миколаївської області від 22 березня 2016 року і остаточно призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 6 (шість) років.

За повідомленням прес-служби суду