Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом взято під варту чоловіка, підозрюваного у вбивстві своєї мачухи

04 лютого 2020, 13:34

31 січня 2020 року слідчим суддею Херсонського міського суду Херсонської області Черниш О. Л., було розглянуто клопотання слідчого поліції про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно 33 – річного чоловіка, підозрюваного у вбивстві своєї  мачухи.

З подання слідчого вбачається, що злочин стався у Корабельному районі Херсона між чоловіком та цивільною дружиною його батька на ґрунті давнього конфлікту. Було встановлено, що в будинку проживав чоловік разом зі свою 48-річною цивільною дружиною та сином від попереднього шлюбу. У родині були конфлікти між сином та мачухою. Напередодні скоєння вбивства, члени сім’ї вживали спиртні напої. Коли батько підозрюваного пішов відпочивати, між сином та мачухою знову виник конфлікт, після чого жінка пішла спати. Розлючений пасинок направився в кімнату до жінки та почав її душити. Після того, як потерпіла перестала подавати ознаки життя, чоловік усвідомив скоєне та звернувся до мешканця сусіднього будинку, аби той викликав поліцію.

Так, дана особа підозрюється у вчиненні умисного особливо тяжкого злочину, пов’язаного з позбавленням життя іншої особи, а саме частина перша статті 115 Кримінального кодексу України, за який передбачено покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

Ухвалою слідчого судді клопотання слідчого було задоволено та застосовано щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 26 березня 2020 року.

За повідомленням прес-служби суду