Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд відмовив у задоволені клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу учаснику АТО, через необґрунтованість процесуальних ризиків

04 лютого 2020, 10:57

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області 3 лютого 2020 року розглянув клопотання слідчого поліції про застосування запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту стосовно підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 350 Кримінального кодексу України. Чоловіка підозрюють у нанесенні тілесного ушкодження начальнику одного із військових-медичних клінічних центрів.

Під час судового розгляду, сторона обвинувачення не обґрунтувала підставу обрання запобіжного заходу учаснику АТО, на час слідства, а також не надала докази, які б аргументували ризики, визначенні пунктом 1, пунктом 3 частини першої статті 177 КПК України. Суд встановив, що підозрюваний має постійне місце проживання, не ухиляється від викликів слідчого, має першу групу інвалідності, брав участь у АТО, де отримав травми.   

За результатами повного та всебічного судового розгляду, слідчий суддя  відмовив слідчому у задоволені даного клопотання.

Довідково: частина друга статті 2 Кримінальний процесуальний кодекс України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За повідомленням прес-служби суду